CEO Titanium Blockchain ув’язнили на чотири роки через шахрайство

У США суд виніс вирок генеральному директору Titanium Blockchain Infrastructure Services (TBIS) Майклу Столлері у справі з шахрайства під час проведення ICO. Його відправили за ґрати строком на понад чотири роки.

Згідно з повідомленням Мін’юсту США, внаслідок злочинних дій з боку Столлері інвестори з різних куточків світу втратили близько $21 млн. За документами, він просував монету під назвою BAR з 2017 року по 2018 рік як “можливість інвестування у цифрові активи”.

Однак у 2018 році представники Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) подали скаргу стосовно діяльності Столлері та звинуватили його у тому, що він не зареєстрував процес ICO у регулятора.

У липні 2022 року американець визнав провину за одним пунктом — “участь у шахрайській схемі”. Він зізнався у фальсифікації технічної документації проєкту та підробці відкугів клієнтів, які розміщувалися на сайті. Крім того, він стверджував, що нібито має бізнес-зв’язки з Федеральною резервною системою США.

За даними SEC, Столлері змішував свої кошти з отриманими грошима від ICO. Їх він використовував для оплати житла на Гаваях та покриття витрат з кредитних карток.

Спочатку американцю загрожувало до 20 років тюремного ув’язнення. Втім, зрештою, він проведе за ґратами 4 роки та 3 місяці.

Раніше SEC подала до суду на компанію Terraform Labs та її співзасновника До Квона.

Згодом Федеральна прокуратура Нью-Йорка також висунула йому звинувачення через декілька годин після його затримання в Чорногорії. Йому інкримінують змову з метою шахрайства та маніпулювання ринком, шахрайство з цінними паперами, а також введення інвесторів в оману.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK