Частка пропозиції Ethereum у стейкінгу досягла 25%

  • Загальна вартість заблокованих ETH досягла $72 млрд.
  • Попит на стейкінг істотно зріс після оновлення Shapella, яке відкрило валідаторам можливість виведення коштів.
  • Попри високу активність учасників ринку, Ethereum відстає від багатьох інших екосистем за часткою заблокованих монет.

Приблизно чверть пропозиції другої за капіталізацією криптовалюти задіяна в стейкінгу.

Джерело:  The Block.

Вартість заблокованих монет (30 153 982 ETH) досягла $72 млрд. У процесі беруть участь 942 023 валідатори, згідно з Dune.

Shapella пожвавила активність

Попит на стейкінг і активність учасників мережі помітно зросли після апгрейду Shapella, що відбувся у квітні 2023 року. Завдяки оновленню користувачі отримали можливість вивести заблоковану криптовалюту.

З моменту активації Shapella чистий приплив коштів у стейкінг склав 10,25 млн ETH.

Через зростання активності учасників ринку прибутковість цього виду діяльності за останній рік знизилася з 8,6% до поточних ~3,8%.

Непохитність позицій Lido

Значну частину монет (31,4%) розміщено в стейкінгу за допомогою сервісу Lido. Подібні платформи дають змогу підтримувати мережу тим, хто має у своєму розпорядженні суму менше ніж 32 ETH. Похідні токени stETH, які отримують замість заблокованих коштів, можна задіяти в різних DeFi-протоколах з метою максимізації прибутковості.

Показник Coinbase також відносно великий — 14,4%. У Binance — 4,33%.

Джерело: дашборд Dune від @hildobby.

Ложка дьогтю

Попри активність учасників ринку, Ethereum відстає від багатьох інших екосистем за часткою пропозиції монет у стейкінгу.

Джерело: Staking Rewards.

Наприклад, відповідне значення Solana — 67,71%. У Sui — 82,74%, при цьому прибутковість стейкінгу становить лише 3,59%. Показники Celestia — 52,22% і 14,7% відповідно.

Раніше ARK Invest і 21Shares запропонували підвищити прибутковість Ethereum-ETF за рахунок стейкінгу.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version