Coinbase відмовилася від платіжних операцій з Silvergate Bank на тлі сумнівів щодо його платоспроможності

У криптовалютній біржі Coinbase відмовилися від фінансових операцій з дружнім до цифрових активів Silvergate Bank. За словами представників біткоїн-біржі, таке рішення ухвалили «з міркувань безпеки».

У компанії запевнили, що будуть сприяти у проведенні транзакцій своїм інституціональним клієнтам з допомогою інших партнерських банків.

Команда Coinbase наголосила:

«Ми зберігаємо активи користувачів, які мають великий баланс у доларах США, в американських банках зі страхуванням від FDIC».

Окрім того, біткоїн-біржа зазначила, що має «мінімальний корпоративний вплив» на Silvergate Bank.

Напередодні платформа криптодеривативів LedgerX також заявила про припинення співпраці з банком. Натомість представники фірми попросили клієнтів здійснювати перекази через іншу фінустанову — Signature Bank.

Криптовалютні компанії відмовилися від послуг Silvergate на тлі затримки оприлюднення річного звіту 10-K для Комісії з цінних паперів та бірж США, який демонструє фінансове становище фірми.

«Звіт затримується через те, що нам потрібно більше часу для завершення певних аудиторських процедур. Ми працюємо над тим, щоб надати 10-К якомога швидше», — зазначив представник Silvergate.

Проблеми банка розпочалися на тлі краху криптобіржі FTX. Міністерство юстиції США ініціювало розслідування діяльності Silvergate стосовно його угод з криптовалютною біржею FTX та пов’язаним хедж-фондом Alameda Research.

За четвертий квартал 2022 року банк зафіксував збитки на суму понад $1 млрд.

Нагадаємо, що інвесткомпанія мільярдера Джорджа Сороса Soros Fund Management володіє пут-опціонами у Silvergate Bank на 100 000 акцій.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK