ЗМІ: Мін’юст США розпочав перевірку Silvergate у справі FTX

Міністерство юстиції США розслідує діяльність банку Silvergate стосовно його угод з криптовалютною біржею FTX та пов’язаним хедж-фондом Alameda Research, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Прокурори ініціювали перевірку фінустанови, аби з’ясувати, як керувалися пов’язані з засновником біржі Семом Бенкман-Фрідом рахунки, згідно з інформацією видання. 

Знайомі з ситуацією особи підкреслили, що розслідування лише на початковій стадії, тому жодних звинувачень до дружнього до цифрових активів банку правоохоронці не висунули.

У Silvergate заявили, що перевіряють транзакції FTX та Alameda Research. Окрім того, представники банку зазначили інформацію про відкриття рахунку хедж-фондом у 2018 році, тобто ще до появи FTX у криптоіндустрії. У фінустанові наголосили на тому, що обидві компанії проходили процедуру дью-ділідженс під час реєстрації, а також щороку у межах регулярного моніторингу.

Silvergate згадується у списку кредиторів збанкрутілої біткоїн-біржі. Втім, сума вкладень залишається невідомою на момент написання.

Silvergate кредитор FTX
Дані: судові документи.

Згідно з судовими документами, керівники FTX надавали преференції Alameda Research. Активи клієнтів криптобіржі передавали Alameda для покриття збитків хедж-фонду.

Раніше сенатори Елізабет Воррен, Джон Кеннеді та Роджер Маршал вимагали в очільника Silvergate Алана Лейна надати детальну інформацію стосовно зв’язків банку та FTX.

Згодом житель США Джоуі Гонсалес подав колективний позов проти фінустанови за її імовірну роль у переказі активів користувачів біржі на рахунки Alameda.

У січні 2023 року федеральні прокурори США конфіскували у Бенкмана-Фріда понад $6 млн, які зберігалися на трьох рахунках у Silvergate.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK