Ексменеджера Coinbase ув’язнили на два роки за інсайдерську торгівлю

Колишнього продакт-менеджера американської криптобіржі Coinbase Ішана Ваї відправили за ґрати на два роки у справі щодо інсайдерської торгівлі. Про це повідомляє Мін’юст США.

Суд визнав винним чоловіка у тому, що він надавав “конфіденційну інформацію” біткоїн-платформи стосовно майбутнього лістингу цифрових активів своєму брату та його другу.

Завдяки такому “обміну” даними чоловіки розміщували прибуткові угоди у період з червня 2021 року по квітень 2022 року на біржі. Внаслідок цього вони незаконно заробили близько $1,5 млн, за підрахунками прокурорів.

“Ішан Ваї не виправдав довіру роботодавця […] Цей вирок має бути потужним сигналом для всіх учасників криптовалютного ринку, що до них також застосовуються закони. Південний округ Нью-Йорка буде притягати до відповідальності тих, хто займається інсайдерською торгівлею”, — заявив прокурор США Деміан Вільямс.

Ваї заарештували влітку 2022 року. Тоді чоловік заперечував звинувачення, але у лютому 2023 року визнав провину.

Раніше окружний суд Техасу зобов’язав організатора біткоїн-шахрайства Корнеліуса Йоханнеса Стейнберга виплатити понад $3,4 млрд. Половина цієї суми спрямується на компенсації жертвам.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK