Ексменеджер Coinbase зізнався в інсайдерській торгівлі

Колишній продакт-менеджер американської криптобіржі Coinbase Ішан Ваї визнав, що ділився інформацією стосовно майбутнього лістингу цифрових активів, повідомляє Reuters.

Провину чоловік визнав не одразу – у 2022 році він заперечував звинувачення. Тогоріч федеральні прокурори розпочали справу проти Ваї, інкримінуючи йому змову з метою шахрайства з використанням електронних пристроїв зв’язку. Комісія з цінних паперів та бірж США також висунула обвинувачення.

За словами правоохоронців, ексспівробітник біткоїн-біржі передавав інформацію своєму брату та другу у період з червня 2021 року по квітень 2022 року.

Використовуючи отримані дані, група купляла криптовалюти, які після оголошення про лістинг зазвичай зростали у вартості. Потім шахраї продавали цифрові активи.

Згідно з заявою прокурорів, така схема принесла чоловікам близько $1,5 млн незаконного прибутку.

Раніше брат засновника криптовалютного міксера Helix Ларрі Хармона — Гері Хармон — визнав себе винним у крадіжці понад 712 BTC.

Водночас засновника вигаданої криптовалюти My Big Coin Рендала Крейтера засудили до восьми років ув’язнення та зобов’язали виплатити понад $7,6 млн компенсації жертвам шахрайської схеми. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK