Брат засновника Helix визнав себе винним у крадіжці 712 BTC

Брат засновника криптовалютного міксера Helix Ларрі Хармона — Гері Хармон — визнав себе винним у крадіжці понад 712 BTC, які конфіскував уряд США.

Судове засідання щодо винесення вироку призначено на 17 березня 2023 року. Звинувачення в перешкоді правосуддю загрожує позбавленням волі до 20 років.

У лютому 2020 року Ларрі Хармона заарештували в США за підозрою у відмиванні понад $300 млн через даркнет-ринки. Правоохоронці вилучили в нього різні активи, включно з пристроєм для зберігання біткоїнів, але не змогли отримати доступ до криптовалюти.

Гері Хармон скористався обліковими записами брата й таємно переказав понад 712 BTC на свою адресу, чим перешкодив конфіскації. Він відмив гроші через два криптовалютні міксери та витратив частину вкрадених коштів на великі придбання та особисті витрати.

У серпні 2021 року Ларрі Хармон визнав себе винним у відмиванні понад $300 млн через Helix у період із 2014 по 2017 рік. Гері Хармон погодився на конфіскацію майна та низки криптовалют, зокрема: 

  • 647,41 BTC; 
  • 2,14 ETH; 
  • 17 404 400,64 DOGE. 

На момент написання вартість активів становить майже $12 млн.

Нагадаємо, Binance допомогла правоохоронцям США відстежити транзакції мексиканського наркокартелю, який відмивав десятки мільйонів доларів.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK