У FATF закликали країни G7 покласти край “беззаконню” у криптосекторі

Президент Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) Раджа Кумар закликав представників держав “Великої сімки” імплементувати у повною мірою AML та CFT-рекомендації організації.

У своєму повідомленні під назвою “Кінець незаконному криптопростору” очільник FATF заявив, що країни по всьому світу впроваджують правила, пов’язані з протидією відмиванню коштів та фінансуванням тероризму. Однак “прогрес з імплементування вимог агентства щодо цифрових активів залишається відносно слабким”.

“У 2019 році FATF поширила глобальні AML-стандарти на криптовалютний сектор. Втім, 73% держав, зокрема деякі з G20, впровадили ці правила лише частково або ще не почали контролювати цифрові активи. Цю неприйнятну ситуацію потрібно терміново вирішувати”, — написав Кумар.

За підрахунками аналітиків, обсяг незаконних криптовалютних транзакцій складає до 15,4%. Представники FATF не згодні з цими даними і називають їх заниженими.

“Країни повинні терміново вжити заходів для того, щоб покласти край беззаконню у цьому просторі, який допомагає злочинцям, терористам та країнам-ізгоям користуватися цифровими активами”, — підсумував президент FATF.

Нагадаємо, 24 лютого 2023 року організація призупинила членство Росії, оскільки “дії РФ суперечать основним принципам FATF”.

Як в Євросоюзі відстеживатимуть транзакцій з цифровими валютами читайте у нашому ексклюзиві:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK