Британський регулятор організував “зачистку” незареєстрованих біткоїн-ATM

У Великій Британії фінансовий регулятор FCA організував рейди щодо виявлення незареєстрованих криптовалютних банкоматів у містах Ексетер, Ноттінгем та Шеффілд.

Представники органу наголосили, що оператори біткоїн-ATM повинні зареєструватися, інакше їхня діяльність незаконна.

“Ця ініціатива дуже важлива, оскільки криптовалютні продукти пов’язані з високим ризиком, тож ви маєте бути готові втратити усі свої гроші у разі інвестування в цифрові активи”, — заявила представниця FCA Тереза Чемберс.

Крім того, місцеві правоохоронці, які допомагали проводити рейди, зазначили, що зловмисники використовують криптовалютні банкомати для відмивання коштів.

“Такі машини виконують ключову роль у переміщенні отриманих злочинним шляхом активів”, — підсумувала очільниця відділу з боротьби з економічними злочинами YH ROCU Рамона Сеніор.

Представники FCA розпочали систематичні перевірки британських міст на наявність незареєстрованих біткоїн-ATM у лютому 2023 року. Тоді регулятор провів інспекцію у місті Лідс та виявив “декілька активних” криптобанкоматів. У березні перевірки відбулися у східній частині Лондона.

У FCA зазначили, що вони “розглянуть” отримані докази та вживуть заходів.

Згідно з даними Coin ATM Radar, на території Сполученого Королівства знаходиться 17 біткоїн-банкоматів. Однак за словами представників місцевого регулятора, жодна з 40 зареєстрованих криптокомпаній у FCA не надає такі послуги.

Нагадаємо, що протягом перших двох місяців 2023 року кількість біткоїн-ATM у світі скоротилася на 412 машин. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK