Кількість біткоїн-банкоматів скоротилася на понад 400 одиниць від початку 2023 року

Протягом перших двох місяців 2023 року кількість біткоїн-ATM у світі скоротилася на 412 машин. Це випливає з даних Coin ATM Radar.

кількість встановлених біткоїн-банкоматів у світі
Кількість встановлених та відключених від мережі біткоїн-банкоматів. Дані: Coin ATM Radar.

Згідно з графіком, у січні оператори відключили від мережі 289 криптовалютних банкоматів, а у лютому — 123. Окрім того, є дані й за березень. На момент написання, за перший день весни вони зупинили роботу понад 1000 біткоїн-ATM.

Експерти видання Cointelegraph пов’язали суттєвий спад активних машин з «геополітичною напруженістю, втратою прибутків та тривалим ведмежим циклом».

Варто зазначити, що кількість біткоїн-банкоматів вперше скоротилася у вересні 2022 року. За даними Coin ATM Radar, тоді роботу припинили 396 машин.

Водночас за серпень 2021 року зафіксовано найбільшу чисельність встановлених криптовалютних банкоматів — 2048. Біткоїн-ATM активно з’являлися у різних місцях у період з грудня 2020 року по січень 2022 року. Протягом цього часу оператори встановлювали понад 1000 машин щомісяця.

Нагадаємо, 9 лютого 2023 року оператор біткоїн-банкоматів Coin Cloud подав заяву про банкрутство. Компанія управляє близько 4000 таких машин у США та Бразилії.

Згодом представники Управління фінансового контролю у Великій Британії оголосили про перевірку англійського міста Лідс на наявність незаконних криптовалютних банкоматів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK