Десятки криптокомпаній виявили інтерес до Гонконгу на тлі розробки правил регулювання

Понад 80 фірм, пов’язаних з індустрією цифрових активів, виявили бажання вести бізнес у Гонконгу у період з жовтня 2022 року по лютий 2023 рік. Про це заявив міністр фінансових послуг та скарбниці Крістофер Хуей.

За його словами, інтерес проявили такі підприємства як криптовалютні біржі, фірми з фокусом на блокчейн-інфраструктурі, компанії з кібербезпеки, розробники електронних гаманців та представники платіжних систем.

Команди проєктів цікавилися нормативними положеннями, візовими правилами та заходами, які спрямовані на підтримку криптосектору у межах Гонконгу.

«Наразі 23 компанії вже повідомили владу, що планують розпочати діяльність у нас. Це підприємства з материкового Китаю, Сінгапуру, Канади, Великої Британії та США», — зазначив посадовець.

Хуей наголосив на тому, що у спеціальному адмінрайоні Китаю вже функціонують близько 800 фінтех-компаній. Окрім того, він підтвердив наміри місцевої влади впровадити правила ліцензування для постачальників криптовалютних послуг влітку 2023 року.

«Завдяки створенню всеосяжної та чіткої системи регулювання ми очікуємо, що все більше компаній з фокусом на віртуальних активах будуть засновувати бізнес у Гонконгу», — додав Хуей.

Водночас Управління грошового обігу Гонконгу працює над регламентом регулювання «стабільних монет».

Також міністр заявив, що Гонконг готується до проведення масштабних міжнародних заходів стосовно Web3-екосистеми. Згідно з оприлюдненим бюджетом на 2023-2024 роки, влада адмінрайону виділила на це 50 млн HKD (~$6,4 млн).

Раніше у Bloomberg заявляли про «мовчазну» підтримку Китаю у прагненні Гонконгу стати криптовалютним центром. Співзасновник біржі Gemini Кемерон Вінклвосс вважає, що наступний буллран на ринку цифрових активів розпочнеться з Азії.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK