Екскерівник Twitter Джек Дорсі інвестував у децентралізовану соцмережу

Колишній гендиректор Twitter Джек Дорсі профінансував на 14 BTC (за курсом на момент написання – це майже $240 000) розробку децентралізованої соціальної мережі Nostr.

Проєкт Nostr – це відкритий протокол, команда якого зосереджена на створенні соцмережі, стійкої до цензури. За словами підприємця, такий підхід імпонує його принципам. Він додав, що розчарований тим, як зараз працює Twitter. 

«Соцмережі мають бути стійкими до корпоративного та державного контролю. Лише автор може видаляти свій контент», – зауважив Дорсі.

У своєму блозі колишній очільник Twitter поділився думкою стосовно контролю над контентом у майбутньому. За його словами, глобальної модерації можливо досягти лише за допомоги алгоритмів ранжування та релевантності:

«Проблема в тому, що нині мережі та їх наповнення контролюється однаковими компаніями. Це робить одну людину відповідальною за те, що можна бачити, а що – ні».

Нагадаємо, що з того моменту, як Ілон Маск очолив Twitter, чимало компаній поставили на паузу рекламну активність. Корпорація Apple погрожувала прибрати Twitter з магазину застосунків.

Децентралізовані соцмережі відповідають концепції Web3. Про тенденції розвитку інтернету нового покоління – у нашому ексклюзиві:

Читайте біткоїн-новини ForkLog у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version