Експерти: менше 1% криптоінвесторів сплачують податки з цифрових активів

За підсумками 2022 року лише 0,53% інвесторів у всьому світі сплатили податки від операцій із цифровими активами, йдеться у звіті Divly.

Найвищий показник сплати податків за минулий рік у Фінляндії (4,0%) та Австралії (3,65%). У топ-5 також опинилися Австрія (2,75%), Німеччина (2,63%) та Великобританія (2,61%). США посіли 10 місце (1,62%).

Найменший — у резидентів Індії, Індонезії та Філіппін (0,07%, 0,04% та 0,03% відповідно).

Експерти отримали такі результати на основі аналізу взаємозв’язку між кількістю людей, які позначили відповідні доходи в податкових деклараціях, та числом пошукових запитів за ключовими словами, пов’язаними з криптовалютами.

Фахівці також використали дані Statista про кількість користувачів цифрових активів у різних країнах.

У звіті йдеться, що останні можуть не бути достовірними, оскільки не всі платники податків шукають інформацію про свої зобов’язання онлайн.

У розмові з Cointelegraph керівник податкового відділу стартапу Koinly Денні Телвор засумнівався в коректності результатів дослідження.

«Ймовірно, що 99,5% [тих, хто не виконує зобов’язання] не відображає країни, у яких розроблено конкретні рекомендації на кшталт США, Канади, Австралії та Індії», — пояснив він.

Представник Blockchain Australia Грег Веллес також засумнівався в коректності методології.

На його думку, у міру вдосконалення державою технологій полегшується завдання пошуку «ухилістів». Він попередив, що в наступні роки податкові служби можуть висунути претензії до тих, хто зараз не виконуває свої зобов’язання перед бюджетом.

Телвор нагадав про появу можливостей фіскальних органів щодо отримання даних із біткоїн-бірж.

Нагадаємо, у США запропонували стягувати з майнерів до 30% податку.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK