У США запропонували стягувати з майнерів до 30% податку 

Президент США Джо Байден хоче запровадити податок у розмірі 30% на витрати на електроенергію для компаній з видобутку криптовалют. Відповідна пропозиція внесена у документ Мінфіну США, який пояснює бюджетні ініціативи президента на фінансовий 2024 рік.

Згідно з проєктом, оподаткуванню підлягає будь-яка фірма, яка використовує обчислювальні потужності для видобутку цифрових активів. Однак відомство підкреслило, що податок варто вводити після 31 грудня 2023 року, а також робити це поетапно протягом трьох років. Мінфін пропонує встановити податкову ставку у перший рік на рівні 10%, у другий — 20% та у третій — 30%.

Як зазначається у тексті, така ініціатива має «скоротити майнінг, а також його екологічні наслідки та іншу шкоду».

«Видобуток цифрових активів негативно впливає на навколишнє середовище […] Майнінг також створює невизначеність та ризики для місцевих комунальних служб», — йдеться у документі.

Також майнери мають звітувати про спожиту електроенергію та її вартість, згідно з пропозицією.

Крім того, 9 березня 2023 року Білий дім оприлюднив пакет пропозицій стосовно наповнення державного бюджету від імені Джо Байдена. У ньому, зокрема, йдеться про зміни в оподаткуванні криптовалютних транзакцій. Президент США хоче зібрати з індустрії цифрових активів $24 млрд шляхом заборони так званої фіктивної торгівлі.

Нагадаємо, що у січні Білий дім закликав Конгрес США посилити регулювання криптоіндустрії та розширити повноваження регуляторів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK