FTX попередила про витік користувацьких даних

Біржа FTX, яка зараз перебуває в процедурі банкрутства, повідомила про витік конфіденційних даних деяких клієнтів за участі агента з реструктуризації Kroll.

Дані: X.

За повідомленням платформи, фірма стикнулася з “кибербезпековим інцидентом”.

“Kroll безпосередньо повідомляє постраждалих про кроки, які вони можуть вжити для захисту. Паролі облікових записів FTX не підтримувались Kroll, і власні системи біржі не постраждалі”, – зазначається у повідомленні.

Біржа попередила клієнтів про можливі спроби зв’язку з боку шахраїв, які видають себе за учасників справи про банкрутство.

Дослідник з області криптовалют Зак Захаров (ZachXBT) повідомив, що користувачі FTX вже отримали фішингові листи від шахраїв. Користувачів збанкротувавшої платформи переконують у можливості виведення активів ERC-20 на зовнішній гаманець, пропонуючи прив’язати його.

Дані: X.

Згідно з The Block, зловмисники отримали контроль над номером мобільного телефону одного з співробітників Kroll. Це дало їм можливість доступу до інформації з хмарних сховищ компанії. Файли містили дані деяких клієнтів FTX, включаючи імена, адреси електронної пошти та баланси на біржі.

За заявою також реструктуризуючоїся криптолендінгової компанії BlockFi, витік в Kroll також стосується даних її користувачів.

Дані: X.

“Для ясності: внутрішні системи BlockFi та кошти клієнтів не постраждали”, – заявили в компанії.

Нагадаємо, у червні кредитори BlockFi запропонували суду ліквідувати компанію. Нове керівництво FTX, навпаки, розрахову на перезапуск біржі.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK