G20 представить рекомендації щодо регулювання криптовалют та стейблкоїнів влітку 2023 року

Рада з фінансової стабільності G20 (FSB) планує оприлюднити свої рекомендації стосовно регулювання сектору цифрових активів, зокрема стейблкоїнів, до липня 2023 року. Це зазначив очільник міжнародної організації Клаас Кнот.

За його словами, рекомендації з нагляду за «стабільними монетами» міститимуть у собі посилення нормативно-правової бази, а також уточнення ефективних механізмів стабілізації таких активів.

«Важливо зазначити, що згідно з висновком FSB, більшість чинних стейблкоїнів не відповідають високим вимогам», — наголосив Кнот.

У заяві голова міжнародної організації заявив, що ринки цифрових активів нині не регулюється належним чином або не контролюється взагалі. Також Кнот додав, що FSB наглядатиме за впровадженням рекомендацій з боку регуляторних органів та співпрацюватиме з МВФ.

Окрім того, у FSB відзначили «необхідність проактивного моніторингу» для створення ефективних рекомендацій для покриття пов’язаних з DeFi ризиків.

Раніше Financial Times повідомляло, що Рада з фінансової стабільності працює над заходами для регулювання криптовалютного ринку з конкретним графіком їхнього впровадження через крах криптобіржі FTX.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK