Голова Комісії з цінних паперів і бірж висловив обурення відносно впливу криптовалют на економіку

Голова SEC Гері Генслер підтвердив свою жорстку позицію стосовно цифрових активів, висловивши стурбованість можливим їхнім негативним впливом на глобальну фінансову систему.

“Я ніколи не бачив місця, яке б було настільки насиченим неправомірними діями і людьми, які намагаються вийти за межі закону”, – описав криптоіндустрію Генслер.

Про це посадовець розповів під час конференції з нагоди 15-ї річниці краху інвестиційного банку Lehman Brothers, організованої некомерційною правозахисною організацією Better Markets.

Глава SEC підкреслив, що цифрові активи завдали шкоди “мільйонам людей”, і така ситуація підточує довіру багатьох інвесторів, навіть до традиційних ринків.

Генслер також критикував підтримку криптоіндустрії з боку знаменитостей та зусиль щодо створення регуляторної бази в деяких штатах США. Посадовець додав, що окремі правила для криптовалют у країні зовсім не потрібні, оскільки вони вже існують.

“Їх називають прийнятими Конгресом законами, будь то в галузі боротьби з відмиванням грошей і санкціями чи в галузі регулятивних актів про цінні папери та товарні біржі”, – уточнив голова.

Однак Генслер не відповів на запитання про “співчутливих суддів”, ймовірно, у контексті розгляду справ у відомствах щодо Ripple і Grayscale.

Раніше голова Комісії підтвердив, що більшість криптовалют є цінними паперами і підпадають під юрисдикцію агентства. За його думкою, велика кількість цифрових активів відповідає визначенню інвестиційних контрактів і повинні регулюватися відповідно.

У липні Генслер запитав додаткове фінансування у розмірі 109 млн доларів для посилення захисту інвесторів на крипторинку.

В серпні член Палати представників США Уоррен Девідсон знову закликав відсторонити Гарі Генслера з посади голови SEC через невдалий судовий розгляд проти Grayscale.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK