Гері Генслер підтвердив претензії SEC на регулювання біткоїн-індустрії

Більшість криптовалют є цінними паперами і підпадають під юрисдикцію SEC. Це випливає з виступу голови відомства Гері Генслера на слуханнях в банківському комітеті Сенату США.

На його думку, переважна більшість цифрових активів відповідає визначенню інвестиційних контрактів і повинні підлягати регулюванню відповідно до законів про цінні папери.

Відповідно до цього, посередникам на крипторинку, таким як брокери, дилери або клірингові агентства, потрібна реєстрація в Комісії, зауважив Генслер.

“Враховуючи широке недотримання цією індустрією законодавства про цінні папери, не дивно, що ми бачили багато проблем на цих ринках. Історія повторюється. Це нагадує те, що ми мали в 1920-х роках до прийняття відповідних федеральних законів”, – сказав глава SEC.

Він нагадав, що відомство вжило ряд правозастосувань. Деякі з них врегульовані, інші перебувають на розгляді суду. За словами Генслера, ці процеси пов’язані з притягненням до відповідальності порушників та захистом інвесторів.

Як приклади регулювання SEC, глава Комісії навів розробку рекомендацій для криптоторгових платформ, включаючи системи DeFi, а також формулювання вимог до кваліфікованих кастодіанів цифрових активів. 

Комісія включила регулювання криптоіндустрії до свого списку пріоритетів на 2023 рік. 

У липні SEC втратила часткову перемогу в судовому позові відносно Ripple, який триває з грудня 2020 року. Однак Комісія подала апеляцію

У серпні суд виніс рішення на користь Grayscale Investments, зобов’язавши регулятора скасувати рішення про відмову у схваленні перетворення біткоїн-траста компанії в ETF. Цей вердикт також не остаточний.

З червня відомство розглядає громадянські позови до найбільших світових криптобірж Binance і Coinbase. Однак у заготовленому для сенатського комітета виступі Генслер зауважив, що не буде коментувати минулі та поточні судові справи SEC.

Нагадаємо, в квітні голлва Комісії заявив, що криптовалюти є цінними паперами, і закон виключає інші трактування.

У серпні 2023 SEC вперше класифікувала NFT як інвестиційний контракт.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK