Кайл Девіс намагався отримати казну LayerZero незадовго до краху 3AC

Співзасновник Three Arrows Capital (3AC) Кайл Девіс намагався переконати фонд омнічейн-протоколу LayerZero передати всю казну проєкту за кілька днів до краху хедж-фонду.

Раніше Девіс на подкасті Unchained заявив, що не шкодує про втрату мільярдів доларів інвесторів і планує уникнути тюремного ув’язнення будь-якими способами.

У нещодавньому X-пості він підтвердив свою думку і відмовився вибачатися за те, що сталося.

“Я не посміхаюся, просто у мене великі зуби. Але я ніколи не вибачуся за провал. Ми були трейдерами, які щиро вірили в те, що тільки вгору. Досі віримо. Кредитори вважали за краще поставити кошти їхніх клієнтів з низьким рівнем ризику на тезу про високий ризик. Тикати пальцем – для боягузів”, – зазначив він.

У відповідь на публікацію співзасновник і генеральний директор LayerZero Брайан Пеллегріно розповів, що 3AC намагалися “переконати проєкт віддати всю казну, обіцяючи вищі відсоткові ставки, ніж в інших позичальників” за кілька днів до краху.

“Ліквідація – це одне, а брехати й експлуатувати своїх друзів, портфельні компанії та оточуючих – зовсім інше”, – наголосив глава протоколу.

Пеллегріно також додав, що 3AC уже була неплатоспроможною, коли пропонувала угоду LayerZero.

У травні 2022 року після обвалу криптовалютного ринку і краху Terra з’явилася інформація про можливий дефолт Three Arrows Capital.

Наприкінці червня суд Британських Віргінських Островів постановив ліквідувати хедж-фонд. У липні 3AC подав заяву про банкрутство до суду Нью-Йорка. Згідно з Nansen, організація управляла активами на суму приблизно $10 млрд.

У вересні 2023 року другого співзасновника компанії Су Чжу затримали в Сінгапурі під час спроби вилетіти з країни. Місцева влада на дев’ять років заборонила засновникам хедж-фонду брати участь у регульованій діловій діяльності.

Нагадаємо, у грудні суд заморозив активи на $1,14 млрд, що належать Девісу і Чжу.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK