Кандидат у президенти США заявив про необхідність захистити криптовалюти

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Роберт Френсіс Кеннеді-молодший заявив, що криптовалюти потрібно захистити від “інвазивного спостереження”. Таку позицію він висловив на конференції у Маямі.

За словами політика, якщо він очолить країну — забезпечить американцям право на зберігання та використання біткоїнів.

“Ми живемо у часи, коли технології розширили можливості урядів та корпорацій контролювати наше життя […] Я затятий захисник громадянських свобод, а перша криптовалюта — це одночасно і здійснення, і гарантія цих свобод”, — зазначив племінник Джона Кеннеді.

У своєму виступі політик виступив проти податку для майнерів, який запропонувала адміністрація чинного президента Джо Байдена. Згідно з ініціативою Білого дому, компанії з видобутку цифрових активів мають сплачувати державі 30% від витрат на електроенергію.

“Це створює жахливий прецедент, коли усе що ви робите з використанням енергоносіїв може контролюватися урядом”, — заявив Кеннеді-молодший.

Він додав, що для нагляду за споживанням електроенергії в індустрії майнінгу представникам влади доведеться впровадити “інвазивний апарат спостереження”.

У квітні кандидат у президенти США розкритикував CBDC. На його думку, такі платіжні інструменти є «вищим механізмом соціального моніторингу та контролю».

Згодом Кеннеді звинуватив SEC та FDIC у «війні проти криптовалют», що призвело до банківської кризи в країні.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден заявив про прагнення укласти угоду з республіканцями, яка дозволить уникнути дефолту за борговими зобов’язаннями. Утім, це не означає, що він готовий підписати угоду, яка «захищає криптотрейдерів».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK