У США заявили про необхідність впровадження податку для майнерів

Представники адміністрації президента США Джо Байдена наполягають на необхідності впровадження податку для компаній з видобутку криптовалют. Збір DAME передбачає стягування з майнерів 30% від витрат на електроенергію.

Наразі такі фірми не сплачують у повному обсязі за забруднення довкілля, яке спричиняють, та за збільшення викидів парникових газів, вважають у Білому домі. На думку посадовців, податок DAME змусить майнерів “краще оцінювати шкоду, яку вони завдають суспільству”.

“Видобуток криптовалют не сприяє місцевому та національному економічному зростанню, як інші види підприємств з аналогічним обсягом використання електроенергії”, — йдеться у заяві.

Згідно з підрахунками експертів, кількість спожитої електрики для майнінгу цифрових активів у США у 2022 році майже дорівнює обсягу, який знадобився для живлення усіх телевізорів країни. 

U.S. Residential and Cryptomining Electricity Usage
Обсяги споживання електроенергії у США. Дані: Білий дім.

“Звичайно, DAME — не панацея. Це лише один з прикладів боротьби адміністрації з проблемою зміни клімату, зниженням цін на енергоресурси та розширенням доступу до електроенергії для всіх американців”, — підсумували у Білому домі.

Вперше про податок для майнерів заговорили у березні 2023 року у межах бюджетної ініціативи президента Байдена.

У Мінфіні США запропонували впроваджувати збір поетапно протягом трьох років: у перший рік на рівні 10%, у другий — 20% та у третій — 30%.

Наприкінці березня Білий дім знову заявив про відсутність переваг з боку криптовалют для економіки та користувачів. За словами представників адміністрації, цифрові активи відображають «незнання основних економічних принципів».

Нагадаємо, що у січні Білий дім закликав Конгрес США посилити регулювання криптоіндустрії та розширити повноваження регуляторів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK