Команда Cardano запустила L2-протокол Hydra у мейннеті

Компанія Input Output Global (IOG), що стоїть за розробкою проєкту Cardano, повідомила про успішний запуск в основній мережі рішення другого рівня — Hydra.

Ініціатива покликана зробити мережу більш «масштабованою та адаптованою для різних варіантів використання, що потребують швидких та дешевих транзакцій».

Розробник Себастьян Нагель зазначив, що Hydra — це перший із протоколів, який допоможе Cardano досягти бажаної максимальної пропускної спроможності.

Рішення дозволить реалізувати декілька нових функцій, включно з мікроплатежами та страховими контрактами.

Робота над протоколом велася понад сім років. У її основі лежить технологія шардингу Hydra, що дозволяє значно збільшити масштабування другого рівня за допомогою так званих «голів гідри».

Нагель пояснив, що інтеграція шардів не є оновленням і тому не потребує хардфорку. Попередні тести показали, що кожна з «голів» може обробляти до 1000 транзакцій у секунду. За наявності 1000 пулів, що використовують технологію, пропускна спроможність сягне 1 млн транзакцій.

Згідно з white paper Hydra, технологія забезпечує горизонтальну масштабованість за рахунок вдосконалення апаратного забезпечення. На думку розробників, такий підхід є найкращим компромісом між швидкістю, географічним розподілом учасників та їхньою кількістю.

Нагадаємо, користувачі криптогаманців Cardano отримають доступ до dapps на базі Ethereum.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK