Команда Ethereum відклала запуск тестнета Holesky

Розробники Ethereum не змогли запустити тестову мережу Holesky і призначили нову спробу через два тижні.

Запуск тестнету 15 вересня був присвячений до річниці The Merge — масштабного оновлення, внаслідок якого блокчейн мігрував на алгоритм консенсусу Proof-of-Stake.

За словами розробника Парітоша Джаянті, збій стався через неправильну конфігурацію у вихідному файлі генезису. Деякі валідатори вручну внесли зміни та змогли запустити ланцюжок, але цього виявилося недостатньо для фіналізації мережі, уточнив він.

«Вибачте за хаос! Ми проведемо ще кілька перевірок і покращимо документацію для впевненості, що подібне не повториться», — написав Джаянті.

Нова тестова мережа має замінити Goerli, яка працює з 2019 року. Підтримку останньої розробники припинять на початку 2024 року. Передбачається, що Holesky пропрацює до 2028 року.

Джерело: GitHub.

Holesky призначена для обкатки рішень стейкінгу, оцінювання інфраструктури та протоколів. Для тестування децентралізованих застосунків, смарт-контрактів та інших пов’язаних з Ethereum Virtual Machine функцій, як і раніше, буде використовуватися Sepolia.

Від наявних тестнетів Holesky відрізнятиметься значно більшим числом валідаторів, кількість яких перевищить показник основної мережі. На думку розробників, це дасть змогу перевіряти рішення в більш жорстких умовах.

Іншою особливістю Holesky стане 1,6 млрд тестових ETH в обігу. У Goerli встановлено ліміт у 120 млн goETH, що відповідає ринковій пропозиції другої за капіталізацією криптовалюти. Обмеження періодично ставало проблемою, збільшуючи вартість тестування додатків.

«Можна відродити мережу за допомогою виправлення, але ми вирішили, що, ймовірно, чистіше почати все спочатку, враховуючи, що це буде новий тестнет на довгі роки», — прокоментував Джаянті для CoinDesk.

Holesky покликана зіграти важливу роль у запланованому хардфорку Ethereum під назвою Dencun (Cancun-Deneb). За словами розробника, затримка із запуском тестової мережі не вплине на терміни апдейту.

Нагадаємо, у червні команда Ethereum попередньо сформувала пакети майбутнього оновлення для рівнів виконання і консенсусу.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version