KuCoin інвестувала в емітента стейблкоїну на базі китайського юаня

Інвестиційний підрозділ криптовалютної біржі KuCoin — KuCoin Ventures — очолив раунд фінансування проєкту CNHC, який випускає стейблкоїн з прив’язкою до китайського юаня. Емітент «стабільної монети» залучив $10 млн у Серії А+.

Команда проєкту презентувала стейблкоїн CNHC у 2021 році для грошових переказів та транскордонних торговельних розрахунків. Наразі «стабільна монета» працює у мережах Ethereum та Conflux. Згідно з даними CoinMarketCap, які надали платформі представники проєкту, в обігу знаходяться 5 млн монет. Водночас співзасновник компанії-емітента Джой Чам стверджує, що загальна пропозиція в три рази вища — 15 млн стейблкоїнів.

«Інвестиція у CNHC — частина нашої стратегії з грошових вливань у Web3-інфраструктуру в Азійсько-Тихоокеанському регіоні […] CNHC уособлює практичну альтернативу для підприємців та користувачів, які шукають варіанти, що виходять за межі нормативно-правової бази США», — заявив голова KuCoin Ventures Джастін Шу.

Стейблкоїни зі співвідношенням 1:1 з доларом США, як USDT та USDC, є найбільш вживаними у користуванні, оскільки домінують на ринку «стабільних монет». Стейблкоїн, який випускає Tether, має частку у 57% станом на 15 березня 2023 року.

Раніше колишній CEO BitMEX Артур Хеєс описав концепцію стейблкоїну на базі першої криптовалюти під назвою Satoshi Nakamoto Dollar (NUSD) як альтернативу нинішнім «стабільним монетам».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK