Експерти вимагають від Meta заборонити неповнолітнім доступ до метавсесвіту

Десятки правозахисних організацій з безпеки дітей та експертів звернулися до генерального директора Meta Марка Цукерберга з проханням заборонити доступ неповнолітнім до метавсесвіту Horizon Worlds. Про це пише Bloomberg.

Лист підписали представники Центру з протидії цифровій ненависті (CCDH), Common Sense Media та інші. Згідно з документом, у віртуальному світі діти зіткнуться з утисками, а їхнім даним загрожує порушення конфіденційності.

“Meta має зачекати рецензованих наукових досліджень щодо потенціальних ризиків метавсесвіті, щоб бути впевненими, щоб діти та підлітки знаходяться у безпеці”, — йдеться у зверненні.

Згідно зі звітом CCDH за березень 2023 року, неповнолітні користувачі застосунку  Horizon Worlds страждають від харасменту з боку дорослих юзерів. Дослідники зафіксували 19 випадків аб’юзу зі 100 “візитів” віртуального світу, зокрема сексуального характеру.

“Перш ніж ми зробимо платформу доступною для підлітків, ми впровадимо необхідні інструменти захисту. Гарнітури Quest розраховані на дітей від 13 років. Ми рекомендуємо батьками та опікунам користуватися батьківським контролем”, — заявив представник корпорації Джо Осборн.

За даними Bloomberg, у 2021 році інформатор звинуватив Facebook у тому, що компанія ставить прибуток вище за безпеку дітей у соцмережах.

У лютому Meta оголосила про плани дозволити дітям з 13 років користуватися Horizon Worlds. Наразі доступ до метавсесвіту доступний з 18 років.

Нагадаємо, що Інтерпол розпочне контроль за злочинами у метавсесвіті, а Україна стала одним зі світових лідерів за ентузіазмом щодо метавсесвіту. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK