Південнокорейський метавсесвіт ZTX залучив $13 млн

Проєкт метавсесвіту ZTX, створений південнокорейською компанією Zepeto в партнерстві з венчурною організацією Jump Crypto, залучив $13 млн у посівному раунді фінансування. Про це повідомляє Decrypt.

Раунд очолила вже згадана Jump Crypto за участю Collab+Currency, Parataxis, MZ Web3 Fund і Everest Ventures Group.

Перший проєкт Zepeto вважається найбільшим в Азії Web2-метавсесвітом за кількістю активних користувачів. Його приблизна оцінка становить $1 млрд.

За допомогою ZTX компанія планує прискорити впровадження блокчейн-технологій, надаючи право власності на віртуальну землю. Попередні продажі перших 3D-будинків уже почалися.

Джерело: X.

Загалом колекція житлових приміщень становить 4000 екземплярів, які представлені у вигляді NFT в L2-мережі Arbitrum. Токени гарантують «членство» в цифровому світі, доступ до майбутніх дропів, подій і внутрішньоігрових поліпшень.

Генеральний директор ZTX Кріс Джанг підкреслив прагнення стартапу надати «рівень інфраструктури для розробників».

До команди проєкту входять колишні співробітники Apple, Roblox, Epic Games і EA, а також програмісти, які працювали над Solana, Flow і Cosmos.

Нещодавно компанія провела цифрову версію модного показу від Gucci. Відвідувачі могли купити товари у віртуальному магазині бренду.

Нагадаємо, у липні орієнтована на застосування технологій ШІ та метавсесвітів платформа Futureverse закрила раунд фінансування на $54 млн.

Того ж місяця інфраструктурний Web3-проект Cosmic Wire залучив $30 млн. Стартап надає інструменти для розробників на основі штучного інтелекту для створення метавсесвітів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK