Проти ще одного керівника FTX висунули обвинувачення одразу два регулятори США

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) висунула обвинувачення екскерівнику інженерного відділу та одному зі співзасновників FTX Нішаду Сінгху в участі “у багаторічній схемі обману інвесторів” біржі.

Регулятор стверджує, що саме Сінгх створив програму, яка дозволяла перенаправляти кошти клієнтів FTX до хедж-фонду Alameda Research, який належить Сему Бенкману-Фріду.

У скарзі стверджується, що він брав активну участь в обмані інвесторів FTX і знав про шахрайські операції з їхніми активами. 

Крім того, коли FTX вже була близькою до краху, Сінгх вивів приблизно $6 млн з біржі і використав їх на особисті потреби, включно з придбанням будинку за мільйони доларів та пожертвувань, заявили у SEC.

«Ми стверджуємо, що це було відверто шахрайство: з одного боку FTX стверджувала інвесторам про свої нібито ефективні заходи зниження ризиків, з іншого пан Сінгх та інші відповідачі крали кошти клієнтів за допомогою програмного коду, який допомагав створити пан Сінгх”, — говориться в заяві.

SEC звинувачує останнього в порушенні положень закону про цінні папери.

CFTC vs Сінгх

Водночас власну скаргу проти Сінгха подала Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC).

У CFTC Сінгха звинуватили у незаконному привласненні коштів, а також у пособництві шахрайству, вчиненому Семом Бенкманом-Фрідом, FTX та Alameda Research.

Регулятор заявив, що створений Сінгхом код дозволяв останній виконувати транзакції, “навіть якщо у неї не було достатньо коштів”.

CFTC також стверджує, що Сінгх особисто незаконно привласнив мільйони доларів активів, у тому числі активи клієнтів FTX.

Нагадаємо, у листопаді новий СЕО біржі Джон Рей заявив, що Alameda Research надала Сінгху позику на $543 млн

Також стало відомо, що один з керівників FTX Digital Markets Раян Саламе напередодні заяви біржі про банкрутство повідомив Комісії з цінних паперів Багамських островів, що активи клієнтів FTX передали Alameda для покриття збитків хедж-фонду. Він також заявив, що здійснити подібну операцію могли лише три людини — Сем Бенкман-Фрід, Нішад Сінгх і Гері Ван.

ЗМІ повідомляли, що Сінгх намагався укласти угоду про співпрацю зі слідством.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK