ЗМІ: ще один екскерівник FTX намагається укласти угоду про співпрацю зі слідством

Колишній керівник інженерного відділу біржі FTX Нішад Сінгх зустрівся з федеральними прокурорами і намагається укласти угоду про співпрацю зі слідством. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними знайомих із ситуацією джерел, основними відомостями, які може надати Сінгх, є інформація про пожертви FTX і Сема Бенкмана-Фріда на різні політичні кампанії.

З 2020 року Сінгх особисто пожертвував понад $9,3 млн кандидатам і комітетам  Демократичної партії США. 

У квітні 2021 року комітет Mind The Gap, заснований матір’ю Бенкмана-Фріда, отримав від Сінгха $1 млн.

Видання вказало, що влада має оцінити цінність інформації, яку надасть Сінгх, перш ніж вирішити, чи пропонувати йому угоду, згідно з якою він міг би визнати себе винним і співпрацювати зі слідством. Це потенційно може пом’якшити покарання, якщо його також притягнуть до відповідальності.

Проти Сінгха ще не висунуто обвинувачень, хоча він входив до вузького кола керівництва FTX.

Раніше стало відомо, що пов’язана з Семом Бенкманом-Фрідом Alameda Research надала Сінгху позику на $543 млн. Про це заявив новий СЕО FTX Джон Рей, який зазначив, що FTX приховувала нецільове використання коштів клієнтів.

Один з керівників FTX Digital Markets Раян Саламе повідомив регуляторам Багамських островів про переміщення активів клієнтів біржі до Alameda для покриття збитків хедж-фонду. Він також заявив, що здійснити подібну операцію могли лише три людини — Сем Бенкман-Фрід, Гері Ван і Нішад Сінгх.

Ван разом із колишньою керівницею Alameda Research Керолайн Еллісон вже визнали провину та співпрацюють зі слідством. Бенкман-Фрід відмовився від визнання себе винним.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK