Reuters: Ізраїль наклав арешт на понад 190 акаунтів на Binance

Національне бюро Ізраїлю з боротьби з фінансуванням тероризму (NBCTF) заарештувало близько 190 облікових записів на криптовалютній біржі Binance з 2021 року. Про це повідомляє Reuters.

У січні NBCTF конфіскувало активи з двох акаунтів на платформі, які ймовірно було повʼязані з так званою Ісламською державою (відома як ДАІШ або ІДІЛ). Це випливає з раніше неопублікованих документів. Власником двох облікових записів на Binance був 28-річний палестинець на ім’я Усама Абуобайда.

Раніше Міністерство фінансів США заявило, що «Ісламська держава» отримувала криптовалютні пожертви, а для їхньої конвертації використовувала криптотрейдингові платформи. Про які саме майданчики йде мова, не повідомлялося.

Крім того, з грудня 2021 року Ізраїль конфіскував 189 облікових записів на Binance. Стверджується, що вони належали трьом палестинським компаніям з обміну валют. У NBCTF вважають, що останні причетні до фінансування ХАМАСу.

NBCTF повідомила, що вилучила криптовалюту на суму понад 500 000 шекелів (близько $137 000) з понад 80 облікових записів на Binance, що належать трьом компаніям із Гази: Al Mutahadun For Exchange, Dubai Company for Exchange та Al Wefaq Co. For Exchange.

Як стверджують у NBCTF, крипторахунками володіли «терористичні організації» або ж вони використовувалися для «тяжких терористичних злочинів».

Реакція Binance

Біржа відреагувала на публікацію Reuters. У Binance заявили, що їхні процеси узгоджені з вимогами щодо боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Компанія заявила, що не коментуватиме описану в статті інформацію через триваючі розслідування:

“Проте ми можемо однозначно сказати, що ми тісно співпрацюємо з міжнародними антитерористичними органами щодо цих конфіскацій”.

Нагадаємо, Reuters також повідомляло про опрацювання біржею з 2018 року пов’язаних з Іраном транзакцій на суму $8 млрд, незважаючи на санкції США щодо країни.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK