Ripple запустила платформу для розробки CBDC та стейблкоїнів

У фінтех-компанії Ripple оголосили про запуск CBDC-платформи, яка дозволяє центробанкам, урядам та фінансовим інститутам розробляти свої цифрові валюти та стейблкоїни.

Новий інструмент під назвою Ripple CBDC Platform дозволяє керувати всім життєвим циклом криптовалют — від випуску та зберігання до розповсюдження та спалювання, зазначається у пресрелізі.

Платформа працює на базі блокчейну XRP Ledger. Інструмент дозволяє користувачам здійснювати офлайн-транзакції, а фінансовим інститутам — керувати та брати участь у міжвідомчих розрахунках.

Представники компанії зазначили, що інструмент сприяє диджиталізації фінансових сервісів ЦБ та урядів та полегшує доступ до економічної системи для всіх верств населення.

Потужність платформи незабаром перевірять у межах пілотного проєкту e-HKD від Валютного управління Гонконгу. Ripple разом з партнерами працюватиме над випуском токенізованих активів з використанням роздрібної версії цифрової валюти центробанку.

Раніше компанія презентувала сервіс з управління ліквідністю Liquidity Hub для задоволення потреб бізнесу, який користується цифровими активами. Новий продукт дозволяє компаніям цілодобово зберігати та торгувати доларами США, біткоїнами, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Bitcoin Cash. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK