SEC оштрафувала ексаудитора Tether на $1,5 млн

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила фірму Friedman LLP у “серійних порушеннях федеральних законів про цінні папери” та “неприйнятній професійній поведінці”. Раніше фірма надавала аудиторські послуги емітенту стейблкоїну Tether.

За даними SEC, з 2017 по 2020 рік під час проведення аудитів для мережі продуктових магазинів iFresh та ще однієї фірми, що не називається, Friedman не дотримувалася стандартів Ради за наглядом над бухгалтерським обліком публічних компаній.

Аудитора звинувачують у використанні недбалих методів обліку, вказуючи на його нездатність “реагувати на ризики шахрайства” та “проявляти належну професійну обережність та скептицизм”.

У документі не згадується безпосередньо Tether. Проте з травня 2017 року по січень 2018 року компанія користувалася послугами Friedman — до моменту розірвання професійних відносин через недостатньо швидке здійснення аудиту.  

Для врегулювання претензій Комісії Friedman сплатить понад $1,5 млн компенсації та забезпечить додаткове навчання працівників. 

Нагадаємо, суд Нью-Йорку зобов’язав Tether надати фінансові документи для оцінки забезпечення USDT в межах процесу про можливе маніпулювання ринками.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK