SEC виграла справу проти Hydrogen Technology на $2,8 млн

Окружний суд Нью-Йорку виніс рішення на користь SEC у судовому процесі проти Hydrogen Technology (HYDRO) та її колишнього CEO Майкла Росса Кейна у справі щодо маніпулювання ціною криптовалюти.

Відповідачі мають сплатити $2,8 млн. З цих коштів понад $1 млн — штраф за порушення законів, сума $1,5 млн вважається так званим “викинутим” прибутком, тобто це кошти, отримані внаслідок нелегальної діяльності. Ексочільник проєкту Кейн окремо виплатить $260 000.

SEC подала скаргу проти Hydrogen Technology у вересні 2022 року. Регулятор звинувачував компанію у співпраці з маркетмейкером Hydrogen Moonwalkers Trading Limited для реалізації схеми, яка призвела до маніпулювання обсягом та ціною токена проєкту HYDRO.

У позові регулятора зазначається, що внаслідок цього чистий прибуток Hydrogen Technology перевищив $2 млн. Тепер компанії та її колишньому гендиректору заборонено продавати будь-яку криптовалюту.

Нагадаємо, що SEC звинуватила засновника Tron Джастіна Сана у маніпулюванні ринком та продажу незареєстрованих цінних паперів. Також регулятор просить Конгрес збільшити бюджет відомства з $2,1 млрд до $2,4 млрд на 2024 фіскальний рік, зокрема й для посилення нагляду за криптоіндустрією.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK