Сему Бенкману-Фріду висунуто нові кримінальні звинувачення

Колишньому очільнику FTX Сему Бенкману-Фріду (SBF) висунули нові кримінальні звинувачення, включно зі змовою з метою скоєння банківського шахрайства. Про це пише The Block.

Кількість інкримінованих йому злочинів зросла з 8 до 12. До позиції суду також додалася змова з метою управління неліцензійним бізнесом з переказу грошей.

Стосовно банківського шахрайства в документі йдеться, що SBF «навмисне і свідомо» повідомив фінансову установу, що обліковий запис призначений для торгівлі та маркетмейкінгу. Насправді вона використовувалася для отримання та переказу клієнтських коштів.

За сукупністю всіх попередніх пунктів Бенкман-Фрід загрожує до 115 років ув’язнення.

У грудні 2022 року суд повідомив, що SBF звинувачується зокрема:

  • у змові з партнерами для обману, незаконного присвоєння коштів клієнтів торгової платформи та їхнього використання для оплати витрат та боргів Alameda Research;
  • у відмиванні грошей;
  • порушення законів США про фінансування політичних кампаній.

Нові пункти з’явилися після повідомлення Bloomberg про готовність колишнього CTO FTX Нішада Сінгха визнати провину в шахрайстві.

Техдиректор платформи брав участь у переказі політичних пожертвувань у США. З 2020 року Сінгх переказав понад $9,3 млн кандидатам від Демократичної партії. Він також отримав кредит на сотні мільйонів доларів від Alameda.

У новому звинуваченні йдеться, що Бенкман-Фрід зробив певний політичний внесок від імені двох інших керівників FTX. SBF намагався приховати взаємодію з кандидатами-республіканцями, оскільки його знали як прихильника лівих поглядів.

Нагадаємо, FTX перемістила активи на $7,7 млрд перед банкрутством.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK