Сім’я Сема Бенкмана-Фріда попросили поблажливості в суду

Суд отримав 29 листів на підтримку засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда (SBF) з проханням пом’якшити його майбутній вирок, зокрема від членів його сім’ї та сусіда по камері. Про це повідомляє Business Insider.

«Я щиро побоююся за життя Сема в типовому тюремному середовищі. Зовнішній вигляд і нездатність читати або адекватно реагувати на багато соціальних сигналів, а також зворушлива, але наївна віра в силу фактів і розуму для вирішення суперечок наражають його на надзвичайну небезпеку», — написала мати підсудного Барбара Фрід.

Звернення також надійшли від батька глави FTX Джозефа Бенкмана, брата Габріеля Банкмана-Фріда, а також соратників колишнього генерального директора. Раніше стало відомо, що адвокат SBF Марк Мукасі запросив для підзахисного вирок у діапазоні від 63 до 78 місяців.

Особливий мозок

Джозеф Бенкман попередив, що «дивні» соціальні сигнали сина, які, на думку адвокатів, слід віднести до «нейровідхилень», можуть бути помилково витлумачені іншими ув’язненими як «неповага або брехня».

«Сему лише 32 роки, і все його майбутнє попереду, але тепер йому загрожує перспектива провести більшу частину решти життя у в’язниці. Існує цілком реальна можливість, що його батько і я не доживемо до звільнення. Немає слів для опису нашого горя», — додала Барбара Фрід.

За словами матері SBF, її старшого сина помилково виставили «карикатурним лиходієм, спонукуваним жадібністю», який скоїв «шахрайство століття». Насправді Бенкман-Фрід присвятив своє життя альтруїзму, кинув усе, щоб допомогти друзям, які переживають сімейні трагедії, і «постійно боровся з депресією», уточнила вона.

«Ми знали про його стан, але син описав дещо глибше і сумніше: він ніколи в житті не відчував щастя або задоволення і не думає, що здатний це відчувати», — йдеться в листі.

В особистих записах SBF він розмірковував про свою «непривабливість» і цитував реп-виконавця Macklemore:

«Я не відчуваю задоволення. Я не відчуваю щастя. Чомусь моя система винагород ніколи не спрацьовувала. Мої найбільш значущі досягнення, моменти моєї гордості приходять і зникають, але я не відчуваю нічого, окрім дірки, що ниє, в моєму мозку там, де має бути щастя».

Барбара Фрід наголосила, що її син є «багатофункціональною людиною» з аутизмом, якій некомфортно під час близького спілкування та фізичних контактів. Вона висловила сподівання, що, можливо, деякі з ув’язнених «гідно оцінять Сема, коли дізнаються його ближче».

Добросусідство

На підтримку Бенкмана-Фріда висловився його співкамерник Кармін Сімпсон — колишній офіцер поліції, засуджений за поширення дитячої порнографії. Він заявив, що на його сусіда вже здійснювали нападки і вимагання.

«У будь-якій обстановці Сем — найменш фізично страхітлива людина, і це особливо помітно у в’язниці. Такий стан речей призвів до того, що він часто стає об’єктом дідівщини, переслідувань і нападів більшою мірою, ніж звичайний ув’язнений», — написав Сімпсон.

Він також розповів про прихильність SBF веганству. За його словами, колишній CEO збанкрутілої біржі їсть «недоварений рис, ложку бобів, що мають огидний вигляд, і салат тижневої давності».

Крім того, Бенкман-Фрід розповідав Сімпсону, що почав займатися бізнесом заради «благодійності» і «допомоги нужденним». Спочатку співкамерник не повірив у його щирість, проте пізніше усвідомив його «безкорисливість».

Молодший брат Габріель Бенкман-Фрід написав суду, що підхід SBF до веганства ілюструє водночас його «самовідданість і незручність».

«Він би не став базікати про вашого собаку, але у в’язниці він харчується хлібом і водою, щоб не їсти тварин. Він ніколи не вмів вибачатися, але завжди швидко визнавав свою провину. Йому було незручно мене обіймати, але я знаю, що він віддав би нирку, якби вона мені знадобилася», — підсумував він.

2 листопада 2023 року SBF визнали винним за сімома пунктами обвинувачення у відмиванні грошей, шахрайстві та змові. Йому загрожує максимальне покарання у вигляді 115 років тюремного ув’язнення. Винесення вироку призначено на 28 березня.

Засновник FTX перебуває в Бруклінській в’язниці майже чотири місяці. За даними WSJ, він жив в одній камері з експрезидентом Гондурасу Хуаном Ернандесом і давав поради наглядачам про інвестиції в криптовалюту.

У грудні блогерка Тіффані Фонг взяла інтерв’ю у колишнього мафіозі Джина Боррелло, який сидів разом із Бенкманом-Фрідом. Він розповів, що спочатку SBF перебував «не у своїй стихії» і був мішенню для нападок через боязкий характер і «тіло 80-річного старого».

Нагадаємо, у вересні нове керівництво FTX подало позов проти батьків Бенкмана-Фріда для стягнення незаконно привласнених коштів і майна на «мільйони доларів».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK