У Білому домі провели зустріч з лідерами ШІ-сектору щодо ризиків технології для суспільства

Адміністрація президента США Джо Байдена провела зустріч з представниками компаній Alphabet, Anthropic, Microsoft та OpenAI, присвячену розвитку та ризикам штучного інтелекту (ШІ).

 

“ШІ — одна з найпотужніших технологій нашого часу, але для того, щоб скористатися можливостями, які вона відкриває, ми повинні спочатку зменшити ризики, пов’язані з нею”, — говориться в заяві.  

Компанії несуть фундаментальну відповідальність за забезпечення безпеки своїх продуктів до того, як вони потраплять на ринок, підкреслили в адміністрації. 

На зустрічі разом з представниками вищезазначених організацій обговорювалася важливість впровадження “відповідальних, надійних та етичних інновацій з гарантіями зменшення ризиків та потенційної шкоди для людей та нашого суспільства”. 

Крім того, розробники ШІ, серед яких Anthropic, Google, Hugging Face, Microsoft, NVIDIA, OpenAI і Stability AI, зобовʼязалися взяти участь у публічній оцінці ШІ-систем “відповідно до принципів відповідального розкриття інформації”.

Нагадаємо, на тлі популярності чат-бота ChatGPT та бурхливого розвитку ШІ низка відомих дослідників, підприємців та науковців закликали негайно призупинити навчання систем штучного інтелекту, потужніших за GPT-4.

Один із піонерів ШІ-галузі Джеффрі Хінтон нещодавно пішов з компанії Google і попередив світ про потенційні ризики, пов’язані з технологією. 

Про те, чому ми недооцінюємо швидкість появи потужного ШІ та не боїмося цього (хоча, ймовірно, варто б), читайте за посиланням:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK