У Circle пояснили, що відбувається зі стейблкоїном USDC

Компанія Circle, яка є співемітентом USDC, випустила заяву щодо ситуації навколо відв’язки стейблкоїну від долара США на тлі закриття Silicon Valley Bank (SVB).

Згідно з нею, наразі 77% резервів USDC ($32,4 млрд) забезпечені казначейськими векселями США, 23% ($9,7 млрд) — готівкою, що зберігається в різних установах, серед яких і SVB. Окрім проблемного банку Circle користується послугами BNY Mellon, Signature Bank, ​​Customers Bank і BlackRock. 

У заяві стверджується, що компанія почала переказувати кошти з SVB до інших банківських установ після виявлення проблем. Втім, у Silicon Valley Bank наразі знаходиться $3,3 млрд Circle.

Представники останньої сподіваються, що під управлінням Федеральної корпорації із страхування депозитів (FDIC) регулятори знайдуть “рішення, яке захистить активи клієнтів на 100%”.

Втім, у Circle припускають, що SVB може не зможе повернути кошти в повному обсязі:

“У такому випадку Circle, як того вимагає закон […], підтримуватиме USDC і покриватиме будь-який дефіцит за допомогою корпоративних ресурсів із залученням зовнішнього капіталу, якщо необхідно”.

Зазначимо, на момент написання USDC все ще не відновив прив’язку до долара США. Згідно з CoinGecko, ціна активу складає близько $0,95.

usdc стейблкойн
Дані: CoinGecko.

Що сталося з Silicon Valley Bank?

Голова Circle Джеремі Аллер написав, що SVB постраждав від “класичної банкової паніки, подібної до тих, які ми бачили під час фінансової кризи 2008 року”.

“SVB зазнав значних збитків, що призвело до ситуації, коли вони були змушені продати довгострокові активи, щоб задовольнити попит на викуп. Період розрахунків за цими активами спричинив короткострокову кризу ліквідності, що призвело до того, що FDIC втрутилася в управління банком”, — зазначив Аллер.

Нагадаємо, департамент фінансового захисту та інновацій Каліфорнії оголосив, що закриває Silicon Valley Bank.

На тлі цього USDC втратив прив’язку до долара. Частина забезпечення стейблкоїну зберігалася в SVB.

Крім цього, паритет до долара США почали втрачати алгоритмічні стейблкоїни DAI та FRAX.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK