Влада Китаю запустила платформу для розвитку метавсесвіту

Місто Нанкін, адміністративний центр китайської провінції Цзянсу, запустило «платформу інноваційних технологій і застосунків блокчейну», спрямовану на просування і розвиток метавсесвітів.

Державну організацію очолює Нанкінський університет інформаційних наук і технологій. Ініціативу просували представники академічних установ і компаній, пов’язаних із блокчейном, з усього материкового Китаю.

Проєкт покликаний об’єднати ресурси учасників-засновників для дослідження функціоналу цифрових світів.

Нанкін входить до числа кількох китайських міст, які змагаються за провідну роль у розвитку національного метавсесвіту. Раніше муніципальна влада оприлюднила стратегію розвитку віртуального простору, згідно з якою юрисдикція планує до 2025 року вийти на дохід у розмірі 135 млрд юанів ($19,13 млрд).

Колишній заступник міністра науки й технологій Китаю У Чжун-цзе наголосив на важливості розширення метавсесвіту в різних напряках, зокрема в освіті, торгівлі, охороні здоров’я та розвагах. Він також наголосив на необхідності в створенні конкретних стандартів для галузі.

Незважаючи на жорстку позицію Китаю щодо криптовалют і NFT, країна визнає потенціал Web3-технологій як каталізатора своєї цифрової економіки.

Однак у січні 2022 року повідомлялося, що Національне управління в справах інтелектуальної власності КНР відхилило кілька заявок на реєстрацію товарних знаків, пов’язаних із метавсесвітами.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, китайські чиновники отримуватимуть зарплату у цифровій валюті.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK