В Intel припинять випуск чипів для майнінгу біткоїну

Американська компанія з розробки комп’ютерних компонентів Intel припиняє виробництво серії чипів для майнінгу першої криптовалюти. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з інформацією видання, корпорація прийматиме замовлення на виробництво пристроїв лінійки Blockscale до 20 жовтня 2023 року. Водночас постачання чипів у компанії планують завершити до 20 квітня 2024 року.

“Оскільки ми зосередилися на інвестиціях у стратегію IDM2.0 [будівництво нових підприємств], ми не будемо створювати надалі чипи Blockscale”, — заявили в Intel.

Також представники корпорації запевнили, що слідкуватимуть за “ринковими можливостями” у сфері криптовалют.

Компанія запустила виробництво чипів для майнінгу у квітні 2022 року. Першими клієнтами були Argo Blockchain, Block і HIVE Blockchain.

У лютому 2023 року представники Intel оголосили про намір знизити витрати компанії на суму від $8 млрд до $10 млрд до 2025 року. Водночас корпорація може отримати мільярди доларів допомоги у межах федеральної програми з надання субсидій виробникам комп’ютерних чипів у США.

Нагадаємо, що нові пристрої Antminer HS3 від виробника обладнання для майнінгу криптовалют Bitmain розпродали за 27 секунд.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version