В ЄС заявили про необхідність надати ЦБ право вето на стейблкоїни

Очільник Європейської служби банківського нагляду (EBA) Хосе Мануель Кампа запропонував надати центральним банкам право вето на впровадження “стабільних монет” у межах регламенту MiCA. Про це повідомляє CoinDesk.

На думку представника регуляторного органу, який здійснюватиме нагляд за стейблкоїнами в ЄС, такий підхід сприятиме фінансовій стабільності та дотриманню монетарної політики у регіоні.

Посадовець визнав, що майбутнє з використанням “стабільних монет” стане актуальним на рівні з приватними платіжними системами. Утім, наголосив, що емітенти мають відповідати серйозним вимогам, зокрема AML-законам та антимонопольним правилам.

Регламент MiCA дозволяє центробанкам втручатися у процес випуску нових стейблкоїнів та забороняти його, якщо кількість транзакцій зі “стабільними монетами” перевищить 1 млн на добу.

За словами Кампа, регулятор “активно” перевірятиме емітентів щодо управління ризиками, принципів управління бізнесом та механізмів погашення

MiCA мають остаточно схвалити міністри фінансів блоку наступного тижня. Новий регламент з регулювання криптовалют набуде чинності приблизно у липні 2024 року.

Раніше представники EBA розпочали пошуки експертів з цифрових активів.

Чому ухвалення MiCA можна вважати революційною подією у криптоіндустрії читайте у нашому ексклюзиві:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK