Жителі США провели криптотранзакції на $1 трлн протягом року

З липня 2022 по червень 2023 року жителі США здійснили криптовалютні транзакції на суму понад $1 трлн, що є найвищим показником у світі. Про це свідчить звіт аналітичної компанії Chainalysis.

Загалом на Північну Америку припадає 24,4% глобального обсягу транзакцій за вказаний період.

Ключовим драйвером цієї активності є інституційні інвестори. 76,9% від загальної кількості операцій становлять перекази на суму $1 млн і вище.

Крах біржі FTX і початок кримінального процесу над Семом Бенкманом-Фрідом зумовив відтік з ринку великих гравців. Однак більший вплив на галузь справила березнева криза, що ознаменувалася закриттям дружніх до криптовалюти банків Silicon Valley Bank, Silvergate і Signature.

Починаючи з червня активність у регіоні відновлюється.

Поряд із цим Chainalysis відзначили зниження використання стейблкоїнів із 70,3% до 48,8% від обсягу ончейн-транзакцій у регіоні за останній рік. При цьому більшість операцій зі “стабільними монетами” здійснюється на біржах, які не мають ліцензії в США.

Північна Америка, як і раніше, домінує в глобальному обороті сектора децентралізованих фінансів. Станом на червень ончейн-активність у США і Канаді “відносно порівну розподілялася між DeFi і централізованими біржами”, з’ясували аналітики.

Нагадаємо, у глобальному рейтингу прийняття криптовалют за 2023 рік від Chainalysis перші рядки посіли Індія, Нігерія, В’єтнам, США та Україна.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK