ЗМІ: британські банки обмежили операції з криптовалютами 

У Великій Британії банки HSBC та Nationwide запровадили обмеження на фінансові операції з цифровими активами для своїх клієнтів. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з інформацією видання, Nationwide встановив денний ліміт на придбання криптовалют з допомогою дебетової картки у розмірі 5000 фунтів стерлінгів (~$5965). Водночас представники банку наклали заборону на будь-які операції з цифровими активами з використанням кредитних карток.

«Управління з фінансового нагляду (FCA), яке регулює індустрію фінансових послуг, зазначило певні ризики у разі придбання криптовалют», — йдеться у листі клієнтам від Nationwide.

Користувач Twitter під ніком John Bull обурився:

«Я добре знайом з ризиками криптосектору, однак я проти будь-яких обмежень, які стосуються того, нащо я витрачаю зароблені кошти».

Варто зазначити, що напередодні у банку Nationwide заборонили грошові перекази на криптовалютну біржу Binance. 

Водночас HSBC повністю обмежив придбання цифрових активів ще 23 лютого 2023 року:

«Ми не дозволяємо більше купляти криптовалюти з використанням кредитних карток через можливі ризики […] Якщо щось піде не так, навряд вас зможуть захистити Служба фінансового омбудсмена або Служба компенсації фінансових послуг».

HSBC та Nationwide поповнили перелік британських банків, які раніше встановили схожі правила, наприклад, Santander та Lloyds Bank.

Нагадаємо, що уряд Великої Британії оголосив про початок консультацій стосовно регулювання криптоіндустрії. Водночас у Банку Англії заявили про перспективи використання цифрового фунта. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK