ЗМІ: Kraken подала до суду проти податкової служби США

Біткоїн-біржа Kraken подала позов проти Податкового управління США (IRS) до федерального суду Сан-Франциско, передає Bloomberg.

Криптовалютна компанія заперечує право регулятора на отримання інформації про транзакції з цифровими активами, які здійснювали користувачі платформи, стверджує видання. За даними преси, у Kraken назвали такі вимоги IRS “невиправданим полюванням за скарбами”.

Водночас представники агентства заявляють, що їхні дії спрямовані на виявлення осіб, які могли занижувати свої податкові зобов’язання.

У лютому 2023 року IRS подала клопотання щодо надання певних даних про клієнтів біржі Kraken. В управлінні намагаються отримати інформацію про користувачів з обсягом торгів у $20 000 за 12 місяців у період з 2016 року по 2020 рік.

Схожий судовий процес відбувся між IRS та біткоїн-біржею Coinbase у 2017 році. Тоді податкова служба також вимагала від компанії надати дані про клієнтів, які отримали прибуток від криптовалют на суму від $20 000.

Попри спробу біржі оскаржити вимоги агентства, федеральна суддя Північного округу Каліфорнії Жаклін Скотт Корлі постановила розкрити інформацію понад 14 000 акаунтів, обсяг торгів яких перевищував $20 000 протягом 12 місяців у період з 2013 року по 2015 рік.

“Чимало користувачів Coinbase могли не звітувати про свої прибутки у цифрових активах, тому інтерес IRS є цілком легітимним у цьому розслідуванні”, — підсумувала чиновниця.

Нагадаємо, що у лютому 2023 року Kraken зупинила стейкінгові операції для клієнтів із США. Біржа також сплатить $30 млн для врегулювання претензій Комісії з цінних паперів і бірж.

Згодом компанія отримала ліцензію постачальника послуг у сфері віртуальних активів на території Ірландії.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK