ЗМІ звинуватили Гері Генслера в перетворенні SEC на «бананову республіку»

Голова SEC Гері Генслер заслуговує на місце в Залі слави «бананової республіки» США. До такого висновку прийшли журналісти New York Post.

У виданні провели паралелі між політикою агентства та корумпованими диктаторами периферійних країн, які контролюють економіку та саджають у в’язницю своїх опонентів.

Схожі звинувачення журналісти обґрунтували обраною SEC лінією регулювання криптоіндустрії через правозастосування.

Додаткову критику викликало прагнення Генслера змінити закони про цінні папери, які діяли десятиліттями, розширивши обов’язкове розкриття інформації. У відомстві пропонували включити до неї дані про те, як компанії борються зі зміною клімату та реалізують інші прогресивні політичні цілі.

Генслер позиціонує себе як «шериф Уолл-стріт», але він проігнорував очевидний памп і дамп в мем-акціях, що позбавило накопичень покоління малих інвесторів, продовжили в New York Post.

Журналісти зміцнилися в думці, що SEC можна асоціювати з «банановою республікою» після переслідування HFT-маркетмейкера Virtu за порушення бухгалтерії, що представляється як «злочин століття».

У виданні звернули увагу, що компанію очолює Дуг Сифу, палкий критик керівника агентства.

Завдяки покупці Virtu потоків даних брокери, такі як Charles Schwab і E*TRADE, могли знизити комісії для інвесторів, а Robinhood навіть анулював їх. На відміну від інших топ-менеджерів Уолл-стріт Сифу завжди був відкритий щодо розкриття механіки ринку, підкреслили журналісти.

Подібна позиція Сифу викликала дискомфорт у Генслера, який виношував «величезні плани з перебудови фондового ринку». Це було необхідно, щоб заробити бали за рахунок таких ненависних Уолл-стріт політиків, як впливовий сенатор Елізабет Уоррен.

За даними видання, Сифу відкрито сказав голові SEC, що через його лінію інвестори можуть опинитися в складному становищі — він намагається «привести в порядок» те, що і так «добре функціонує». У результаті у вересні Комісія «виявила порушення» в роботі Virtu.

В New York Post називають поточну атаку на компанію «непереконливою». Вони посилаються на розслідування щодо фірми в 2018-2019 роках, яке не підтвердило підозри у недобросовісній поведінці.

У виданні підкреслили, що у більшості подібних претензій справа не доходить до суду. Але не в цьому випадку, де очевидно бажання Генслера змусити компанію погодитись з серйозними звинувачення у злочині.

«Тепер справа, швидше за все, надійде до суду, де буде прийняте рішення, чи дозволити ринкам трансформуватися в статус бананової республіки», — заключили журналісти.

Згідно з співзасновником BrightScope і Digital Assets Data Майку Альфреду з посиланням на одного з інсайдерів регулятора, Генслер сказав друзям і радникам, що хотів би гідно вийти зі своєї «особистої В’єтнамської війни». Голова відомства висловив бажання схвалити один або кілька спотових біткоїн-ETF від великих фондових компаній, де він міг би влаштуватись на роботу після своєї відставки.

https://twitter.com/mikealfred/status/1703465138681192814

Користувач crypto_linn припустив, що Blackrock попросила SEC розпочати FUD щодо криптовалют, щоб “зайти” на мінімумі та запустити ETF. Після цього Комісія пом’якшить свою позицію, пенсійні фонди додадуть активи до своїх продуктів, відбудеться халвінг, розпочнеться пом’якшення грошової політики і до червня-листопада цифрове золото досягне нового ATH.

Нагадаємо, у вересні 2023 року голова SEC підтвердив свою жорстку позицію щодо цифрових активів, відзначивши їх можливий шкідливий вплив на глобальну фінансову систему.

У серпні член Палати представників США Уоррен Девідсон закликав відсторонити Генслера від посади голови відомства через невдалий розгляд справи проти Grayscale. Його передувало часткове поразка регулятора в справі проти Ripple.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK