Tether заморозила $1,4 млн з украдених на біржі Remitano $2,7 млн

Експерти виявили підозрілі виведення активів на суму $2,7 млн з гарячих гаманців біржі біткоіну Remitano. Платформа повідомила про злом.

За даними спеціалістів Cyvers, несанкціоновані транзакції стосуються криптовалюти на трьох блокчейнах — Ethereum, Tron і Bitcoin Cash. Експерти повідомили, що зв’язалися з командою платформи, щоб «зупинити будь-які додаткові втрати і розпочати зусилля по поверненню потенційно украдених коштів».

В Remitano підтвердили компрометацію гаманців і заявили про виведення «невеликої суми» на підозрілі адреси.

Згідно з повідомленням, біржа створила групу для розслідування інциденту і розпочала співпрацю з партнерами, включаючи Cyvers Alerts і Tether, для моніторингу і блокування украдених хакерами активів.

Платформа також перевела кошти користувачів на холодні гаманці та на 48 годин зупинила депозити і виведення коштів для технічного обслуговування. Обмеження не стосувалися мереж біткоіна, Bitcoin Cash і Litecoin.   

«Наразі Remitano гарантує, що активи користувачів НЕ постраждали і НЕ будуть затронуті цим інцидентом. Ми неустанно працюємо над виконанням наших зобов’язань щодо забезпечення безпеки і захисту ваших криптоактивів», — зазначається в заяві.

За даними Etherscan, компанія Tether вже заблокувала адресу зловмисників, щоб запобігти подальшому переміщенню $1,4 млн в стейблкоїні USDT.

Remitano зареєстрована на Сейшельських Островах і діє як P2P-біржа, надаю чи користувачам можливість купувати криптовалюти один від одного. Також платформу використовують мерчанти як платіжний шлюз. 

За останні 24 години обсяг спотових торгів на платформі становив приблизно $3,58 млн, за даними CoinMarketCap.

Нагадаємо, у вересні хакерським атакам піддались беттінгова платформа Stake (збитки близько $41 млн) і біржа CoinEx (збитки близько $55,5 млн).

У взломі першої FBI звинувачують північнокорейську групу Lazarus Group. За думкою експертів, вона ж стоїть за другим інцидентом.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK