Австралійський банк Westpac заборонив операції з Binance

Один з найбільших банків Австралії Westpac заборонив фінансові операції з криптовалютною біржею Binance у межах боротьби з шахрайством, повідомляє The Guardian.

За словами представників фінустанови, банк заблокував низку біткоїн-бірж у межах судової справи. Під час розслідування з’ясувалося, що інвестиційні шахрайські схеми складають близько половини фінансових афер. Водночас третина пов’язаних з махінаціями коштів проходить через криптовалютні платформи, згідно з даними Westpac.

“Біржі цифрових активів відіграють законну роль у фінансовій екосистемі. Однак з появою криптовалют, ми помітили, що шахраї частіше використовують іноземні платформи”, — наголосив виконавчий директор банку Скотт Коллі.

Він додав, що часто клієнти дізнаються про обман вже після того, як гроші “пішли” з країни.

В австралійській філії Binance заявили, що користувачі не можуть депонувати або виводити кошти у місцевій валюті через PayID. У компанії зазначили, що це пов’язано з “рішенням стороннього постачальника платіжного сервісу”.

“Ми працюємо над пошуком альтернативного провайдера […] Однак ви все ще можете придбати або продати криптовалюти через ваші дебетові або кредитні картки, а також за допомогою P2P-сервісу”, — підсумувала команда платформи.

Обмеження з боку Westpac стало другим потрясінням для Binance Australia з початку цього року. У квітні Комісія із цінних паперів та інвестицій Австралії анулювала ліцензію місцевої філії криптобіржі на торгівлю деривативами.

У травні Binance анонсувала вихід з канадського ринку на тлі регуляторних змін. У компанії зазначили, що вони “не згодні з новими правилами”.

Нагадаємо, що у березні Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США подала до суду на Binance та Чанпена Чжао за нібито порушення правил торгівлі.

Американський Мінʼюст розслідує можливу причетність Binance до обходу санкцій проти РФ.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK