Байден пообіцяв притягнути до відповідальності винних у краху банків SVB і Signature

Президент США Джо Байден пообіцяв притягнути до відповідальності причетних до проблем Silicon Valley Bank і Signature Bank.

Днями два банки були закриті американськими регуляторами та перейшли під управління Федеральної корпорації із страхування депозитів (FDIC).

Згодом FDIC, Мінфін та Федрезерв США випустили спільну заяву, згідно з якою вкладники Silicon Valley Bank і Signature Bank отримають доступ до всіх коштів 13 березня.

У ФРС оголосили про створення програми термінового фінансування банків (BTFP). Для підтримки різних фінустанов, що можуть зіткнутися з проблемами, виділять $25 млрд. BTFP передбачає надання кредитів строком до одного року, для отримання яких необхідно підтвердити забезпечення.

Байден зазначив, що він радий, що регулятори «знайшли рішення, яке захищає працівників, малий бізнес, платників податків і фінансову систему».

Нагадаємо, Signature Bank був дружнім до індустрії криптовалют банком. Нещодавно ще одна подібна фінустанова — Silvergate Bank — оголосила про ліквідацію та згортання операцій. 

До цього у Білому домі заявляли, що стежать за ситуацією навколо банку Silvergate та криптовалютних компаній.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK