Бенкман-Фрід звернувся до суду з вимогою зняти з нього низку кримінальних звинувачень

Засновник і колишній СЕО біржі FTX Сем Бенкман-Фрід домагається зняття з нього низки звинувачень. Про це свідчать судові документи

Зокрема, юристи Бенкмана-Фріда просять відхилити майже всі обвинувачення проти нього, крім змови з метою шахрайства з цінними паперами, товарами та з метою відмивання грошей. 

Адвокати зазначають, що додаткові звинувачення проти Бенкмана-Фріда зʼявилися вже після укладення угоди про його екстрадицію до США.

У грудні 2022 року влада Багамських островів заарештувала колишнього СЕО FTX за запитом прокуратури США. Остання висунула йому вісім звинувачень у кримінальних злочинах.

У лютому кількість інкримінованих йому злочинів зросла з восьми до дванадцяти.

Зазвичай за екстрадиції держава, яка очікує видачі підозрюваного, зобов’язана судити екстрадованого лише за тими звинуваченнями, які вона висунула проти нього спочатку, зазначає Cointelegraph

Нагадаємо, вже декілька керівників FTX та Alameda Research визнали себе винними та співпрацюють зі слідством. Втім, Бенкман-Фрід власну провину заперечує.

У грудні він вийшов під заставу у $250 млн. Наступне засідання в його справі заплановане на жовтень 2023 року. Проте його адвокати припустили, що останнє може знадобитися відкласти.

Крім прокуратури США, звинувачення Бенкману-Фріду висунули Комісія з термінової біржової торгівлі та Комісія з цінних паперів і бірж США. Втім, суд призупинив розгляд двох позовів регуляторів проти засновника FTX до завершення проти нього кримінальної справи Міністерства юстиції США.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version