Binance конвертує BUSD з «фонду відновлення Web3-індустрії» у біткоїн, Ethereum та BNB

Генеральний директор криптовалютної біржі Binance Чанпен Чжао оголосив про наміри конвертувати BUSD з «фонду відновлення Web3-індустрії» Industry Recovery Initiative (IRI) у низку цифрових активів.

«На тлі змін, які торкнулися стейблкоїнів та банків, Binance конвертує залишки від $1 млрд у BUSD з фонду IRI у біткоїн, Ethereum та BNB. Деякі перекази коштів відбуватимуться ончейн. Відкритість», — зазначив CEO біткоїн-біржі.

CZ ініцюював конвертацію коштів на тлі краху одразу декількох дружніх до криптоактивів банків. Спочатку представники Silvergate Bank заявили про ліквідацію фінустанови. Згодом регулятори США закрили Silicon Valley Bank та Signature Bank.

На тлі цих потрясінь криптоіндустрію почало «штормити». Другий за ринковою капіталізацією стейблкоїн USDC почав втрачати прив’язку до долара США, а згодом алгоритмічні «стабільні монети» DAI та FRAX втратили паритет до американської валюти.

На момент написання USDC майже поновив співвідношення до долара США 1:1.

​​

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року платформа перевела на рахунок створеного фонду $1 млрд, ще $100 млн вклали інші гравці ринку. З того часу Binance профінансувала 14 проєктів станом на кінець лютого 2023 року.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK