Ексглава Alameda зізналась у свідомому введенні кредиторів в оману

Колишня генеральна директорка Alameda Research Керолайн Еллісон визнала, що вона та співзасновник FTX Сем Бенкман-Фрід свідомо вводили кредиторів в оману щодо суми позик фірмі, які їй надавала біржа. Про це пише Bloomberg з посиланням на судові документи.

«З 2019 по 2022 рік я знала, що Alameda має доступ до системи запозичень на FTX.com. Це дозволило Alameda отримати доступ до необмеженої кредитної лінії без необхідності вносити заставу», — сказала Еллісон.

Вона також зазначила, що “знала, що це неправильно”.

Ексглава Alameda заявила, що компанія неодноразово отримувала позики від FTX, які остання надавала з клієнтських коштів. 

За словами Еллісон, вони з Бенкманом-Фрідом домовилися приховати цю домовленість від кредиторів. Вони представляли фальшиві фінансові звіти, щоб не розкривати суму запозичень Alameda, включно з мільярдними позиками, наданими керівництву компаній.

Інший обвинувачуваний — співзасновник та СТО FTX Гері Ван — заявив, що йому наказали внести зміни в код платформи. Він зазначив, що знав, що це надасть преференції Alameda, і що клієнтам та інвесторам надавалися неправдиві відомості.  

Раніше Бенкман-Фрід неодноразово казав, що не був у курсі операцій Alameda.

Еллісон і Ван визнали себе винними у низці правопорушень, пов’язаних з крахом компаній, і співпрацюють зі слідством. Окрім прокуратури США, звинувачення проти них висунули Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) і Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC).

До того, як стало відомо про співробітництво Еллісон і Вана з владою, Бенкмана-Фріда заарештували на Багамах, а згодом екстрадували до США.

Прокуратура штату Нью-Йорк висунула проти нього вісім звинувачень у кримінальних злочинах, зокрема в шахрайстві. Окремі обвинувачення Бенкману-Фріду також висунули в CFTC та SEC.

Його випустили під заставу у $250 млн. Наступне судове засідання призначено на 3 січня.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK