Емітенти стейблкоїнів витратили понад $1,3 млн на лобістів у США

Компанії Tether, Circle та інші емітенти “стабільних монет” витратили понад $1,3 млн на лобіювання законодавства та правил регулювання для стейблкоїнів в уряді США протягом 2022 року. Про це повідомляє CoinTelegraph.

Емітент “стабільної монети” USDT — компанія Tether — користується послугами юридичної фірми Майкла Джейсона Лі для просування своїх інтересів в уряді. У цьому представникам підприємтсва також допомагає консалтингова компанія FTI Government Affairs.

Згідно з Open Secrets, на лобіювання Tether витратила $480 000 у 2022 році. З даних випливає, що лише у першому кварталі минулого року компанія за просування потрібного законодавства сплатила фахівцям $120 000. Для порівняння, у першому кварталі 2023 року ця цифра зросла у понад два рази — $270 000.

Дані: Open Secrets.

Ринкова капіталізація стейблкоїну USDT від Tether перевищує $82 млрд на момент написання, згідно з CoinMarketCap.

Водночас компанія-конкурент Circle, яка виступає співемітентом USDC, витратила близько $560 000 на лобіювання законодавства для “стабільних монет” у США з 2021 року. Це випливає з даних ProPublica.

Фірма співпрацює з консалтинговим агентством Invariant. Експерти просувають інтереси Circle у Сенаті, Палаті представників, Мінфіні, Управлінні контролера з грошового обороту, Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами та Комісії з цінних паперів та бірж.

Щокварталу співемітент USDC витрачає на лобіювання $100 000. Стейблкоїн від Circle — друга “стабільна монета” за капіталізацією на ринку (майже $30 млрд, за даними CoinMarketCap).

Компанія Paxos, яка виступала емітентом Binance USD (BUSD), з початку 2022 року витратила на лобіювання $300 000. Фірма користується послугами політичного агентства Mindset.

За словами аналітиків Money Mongers, просування власних інтересів в уряді США обійшлося криптокомпаніям у $25,5 млн у 2022 році. За їхніми даними, з 2017 року по 2022 рік витрати на лобіювання з боку індустрії цифрових активів зросли на 922%.

Раніше криптовалютна біржа Binance доєдналась до Палати цифрової торгівлі – лобістської групи, яка просуває інтереси криптоіндустрії в США.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK